Batthyany.hu | Emlékérem és díszoklevél
1393
post-template-default,single,single-post,postid-1393,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Emlékérem és díszoklevél

Emlékérem és díszoklevél a jelölteknek is – Eseménydús ősz a Magyar Batthyány Alapítvány életében

Lezárult a gróf Batthyány Lajos és gróf Zichy Antónia díjak odaadományozásának első évada. Az október eleji ? szűk körű ? díjátadó után az Alapítvány levélben küldött emlékéremmel és díszoklevéllel köszönte meg a gróf Batthyány Lajos és gróf Zichy Antónia-díjak valamennyi jelöltjének a közösségért végzett tevékenységet.

Mindkét díj maga is hagyományőrző és egyben értékteremtő társadalmi célú kezdeményezés: TRADINNOVÁCIÓ. Az Alapítvány értékrendjének, céljainak és üzeneteinek megfelelően egyrészt tisztelgés a Batthyány ősök tettei, cselekedetei, értékei mellett, másrészt széleskörű társadalmi felelősségvállalásra való ösztönzés.

Sok tekintetben nem csak az ősz, hanem az egész év rendkívüli volt az Alapítvány számára is: olyan mérföldkőhöz érkezett, melyek jól reprezentálják a Batthyány család hagyományőrző és egyben újító törekvéseit.  Az idei programok is ennek jegyében zajlottak: legyen szó akár a hagyományteremtő szándékkal, október 4-8. között idén elsőként elindított Batthyány Tematikus Hét keretében átadott gróf Batthyány Lajos és Zichy Antónia-díjakról, a két kiemelkedő, példaértékű történelmi személyiség levelezéséből készült TONY című színdarab és irodalmi est bemutatójáról vagy a szintén hagyományteremtő szándékkal idén először megrendezett Felsőörsi Batthyány Napról.

Olyan év van mögöttünk, mely bővelkedett váratlan eseményekben, és ismét rávilágított arra, hogy csakis a kihívásokhoz rugalmasan alkalmazkodva tudjuk tenni a dolgunkat: közösségként, civil szervezetként, egyénként.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.