Batthyany.hu | A Batthyányak és a ferences rend kapcsolata című pályázat győztese
1404
post-template-default,single,single-post,postid-1404,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

A Batthyányak és a ferences rend kapcsolata című pályázat győztese

A Batthyányak és a ferences rend kapcsolata című pályázat győztese

A Magyar Batthyány Alapítvány gróf Batthyány Lajos emlékének tisztelegve a Magyar Képzőművészetei Egyetem (MKE) hallgatói számára ?Batthyányak és a ferences rend kapcsolata? címmel idén tavasszal dombormű és emléklap elkészítésére pályázatot írt ki. A pályaművek első körben való elbírálására – az idén első alkalommal meghirdetett – ?Batthyány Tematikus Hét? című programsorozat keretében került sor, szeptember 25-én. A Bírálóbizottság tagjai két pályaművet további fordulóra javasoltak. A végleges döntésre 2020. november 6-án került sor. A bírálat értelmében Leitert Vivien, IV. éves szobrász hallgató kompozíciója került ki végső győztesnek, a második helyen Tyurin Dániel, míg a harmadik helyen Kutas Dorottya Fruzsina alkotása végzett.

A győztes, Leitert Vivien ?lehetőséget és kihívást látott múlt és jelen értékeinek összekapcsolására, s alkotásával igyekezett hozzájárulni a történelmi család küldetéséhez?.

Az Alapítvány 2021. folyamán ünnepélyes keretek között szeretné kihelyezni a domborművet végleges formájában: bronzba öntve -, vésett márvány emléktáblával együtt a Pesti ferences templom Kossuth Lajos utcai homlokzatára.

Az Alapítvány 2016-os megalakulása óta a tradinnováció jegyében fogalmazza meg üzeneteit, végzi tevékenységét: konferenciák szervezésével, társadalmi diskurzusok generálásával, megemlékezések mellett kulturális programokkal, pályázatok kiírásával kívánja felhívni a figyelmet a történelmi családok értékőrző és -teremtő, valamint közösségformáló ereje mellett a társadalmi felelősségvállalás újragondolására.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.