Batthyany.hu | gróf Batthyány Lajos és gróf Zichy Antónia díjátadó
1382
post-template-default,single,single-post,postid-1382,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

gróf Batthyány Lajos és gróf Zichy Antónia díjátadó

Az Aradi vértanúkra való megemlékezés napján idén első alkalommal – október 6-án ? a Batthyány örökmécsesnél a Magyar Batthyány Alapítvány, Novák Katalin, miniszter asszony jelenlétével átadta a gróf Batthyány Lajos és gróf Zichy Antónia díjakat.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások volt minisztere a polgári Magyarországért tett tevékenységéért, míg Dr. Nagy Natália, az Ungvári Egyetem filológiai tanszékének docense, a külhonban élő magyarok anyanyelvi ápolásáért vehette át az idén első alkalommal odaadományozott díjat.

Balog Zoltán a következőképp köszönte meg a díjat:

?Gróf Batthyány Lajos a haza szolgálatában álló közéleti szereplőknek magasra tette a mércét. A mártírok vére mindig magvetés, gróf Batthyány Lajos élete és halála pedig a magyar szabadság magvetése, amelyből a mai napig erőt meríthetünk.?

Nagy Natália a pandémiára való tekintettel személyesen nem tudott jelen lenni az eseményen, számára egy későbbi időpontban kerül átadásra a díj.

Levelében a következőképp méltatta elismerését: ?Igazán megtisztelő számomra, hogy tevékenységemet méltónak találták e magas rangú díj odaítélésére. Bízom benne, hogy a közeljövőben személyesem is kifejezhetem köszönetemet a Magyar Batthyány Alapítványnak.?

A gróf Batthyány Lajos és gróf Zichy Antónia díjak ünnepélyes átadására több kisfilmmel is készült az Alapítvány: a díjazottak méltatása mellett a Batthyány-család szellemi örökségét és a Magyar Batthyány Alapítvány tevékenységét, társadalmi szerepvállalását bemutató kisfilm, másrészt a díjazottakat bemutató rövid, személyes hangvételű portré.

Mindhárom kisfilm idekattinva tekinthető meg:

A Batthyány Örökségről: itt

Balog Zoltán portré: itt

Nagy Natália portré: itt

 

Az eseményen készült fotók itt tekinthetők meg:

Fotógaléria GBL-GZA Díjátadó 2020.10.06.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.