Batthyany.hu | Irodalmi est – Jelölési időszak, záróesemény
1221
post-template-default,single,single-post,postid-1221,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Irodalmi est – Jelölési időszak, záróesemény

IRODALMI ESTTEL ZÁRULT A GRÓF BATTHYÁNY LAJOS ÉS GRÓF ZICHY ANTÓNIA DÍJAK JELÖLÉSI SZAKASZA

2020. július 22.

A TONY című irodalmi esttel zárult a Magyar Batthyány Alapítvány által létrehozott, és idén ősszel első alkalommal odaadományozásra kerülő gróf Batthyány Lajos és gróf Zichy Antónia díjak jelölési időszaka. A július 15-ei határideig összesen több mint 20 női és férfi jelöltre érkezett érvényes szavazat. A második szakasz a beérkezett jelölések véleményezésével veszi kezdetét a 7 tagú Bírálóbizottság által. Végleges döntést 2020. szeptember 4-én hoz majd az Alapítvány Kuratóriuma az 1-1 nyertes személyéről. Az ünnepélyes díjátadóra 2020. október 5-én kerül sor. A díjak védjeggyel oltalmazottak, melyek erkölcsi és anyagi elismeréssel is járnak.
Új szakaszába érkezett a gróf Batthyány Lajos és gróf Zichy Antónia díjak hivatalos jelölési folyamata. A Magyar Batthyány Alapítvány még 2019-ben alapította és oltalmazta védjeggyel a díjakat, így azok az idei esztendőben kerülnek első alkalommal odaítélésre.
Az Alapítvány a díjak létrehozásával azt célozza, hogy ráirányítsa a közvélemény figyelmét a jelenkor kiemelkedő személyiségeire, akik példaértékű társadalmi kezdeményezéseket hoztak létre vagy álltak azok élére. A gróf Batthyány Lajos és gróf Zichy Antónia nevét viselő elismerések elsősorban nem szakmai díjak, és nem is egy-egy életút előtti tisztelgés, sokkal inkább napjaink folyamataira kiható, sokoldalú társadalmi innovációk kiemelése, amelyek jelentős értékteremtéssel bírnak.
Mindkét díj oklevéllel, tárgyi ajándékkal és pénzjutalommal járó adományozás. A díjak hivatalosan 2020. október 5-én, a Batthyány Tematikus Hét keretében kerülnek átadásra.
A TONY irodalmi est egy előadássorozat első bemutatója volt, mellyel szintén ősszel a Batthyány Tematikus Hét keretében a szélesebb közönség is megismerkedhet. Egy csodálatos színésznő – Horváth Lili – képzeletbeli visszaemlékezése révén elevenedik meg a nézők számára gróf Zichy Antónia történelmi alakja, akinek életútja a jelen és jövő generációk számára is példaértékű.
A Batthyány Tematikus Hét tervezett programjáról ide kattintva tájékozódhat.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.