Római zarándoklat Batthyány-Strattmann László boldoggá avatásának 20. évfordulója alkalmából - Pápai áldással tértünk haza

2023. május 15-19. között, Boldog Batthyány-Strattmann László boldoggá avatásának 20. évfordulója alkalmából a szombathelyi egyházmegye zarándokutat szervezett Rómába.

2023. május 15-19. között, Boldog Batthyány-Strattmann László boldoggá avatásának 20. évfordulója alkalmából a szombathelyi egyházmegye zarándokutat szervezett Rómába. A hívők a Szentatyával való találkozás mellett a szokásos általános kihallgatás során egyrészt hálájukat fejezték ki a 20. boldoggá avatási évfordulóért, másrészt Székely János, a szombathelyi egyházmegye püspöke bejelentette a Boldog felesége, Coreth Mária boldoggá avatási eljárásának elindítását. A zarándokútnak része volt a katakombák, néhány nagy római bazilika és fontos történelmi emlék megtekintése is. A néhány együtt töltött nap a Ferenc pápával való találkozá mellett a szentekért való közös hálaadás, a közös ima és a testvérei együttlét ideje volt valamennyi résztvevő számára.
 
A 2023-as év a Magyar Batthyány Alapítvány számára a Boldog Batthyány-Strattmann László emlékévet jelöli, mely alkalmából forgattuk az ő életét bemutató dokumentumfilmet. Számtalan vidéki és budapesti helyszínen bemutathattuk már, amiért végtelenül hálásak vagyunk. Köszönjük a sok-sok elismerő szót érte!
 
 
 
May be an image of 8 people and the Basilica of the National Shrine of the Immaculate Conception
 
 
May be an image of 5 people and text
 
May be an image of 3 people
 
May be an image of 3 people
 
May be an image of 5 people and the Basilica of the National Shrine of the Immaculate Conception
 
 
 
 

Támogató partnereink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek