Emlékhelyek Napja 2023

Az Emlékhelyek Napja országos eseménysorozat ünnepényes megnyitójának keretében Baracska község zászlót adományozott a Katonai Emlékpark Pákozd részére. A Nemzeti Örökség Intézete május 13-án, negyedik alkalommal rendezte meg az Emlékhelyek Napját, és adta át az Év Emlékhelye díjat.
 

Hagyományosan az előző évi díjazott, így idén a Katonai Emlékpark Pákozd biztosított méltó helyszínt a megnyitó mellett számos programnak.
Az esemény különlegességét a zászló adományozási ceremónia adta. Az Emlékparknak szánt zászlóra kerültek a szoros partnerséget szimbolizáló szalagok és szegek.
A rendezvényen részt vettek a Honvédelmi Minisztérium, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, az egyházak képviselői, a térség önkormányzati, katonai- és hagyományőrző szervezetei, valamint a magyar történelmi családok képviselői is.
A Batthyány családot az Alapítvány elnöke,
Batthyany-Schmidt Margit képviselte, aki örömmel tett eleget a zászlóanyai szerepnek, hiszen ahogy köszöntőjében fogalmazott:
"A zászlóanyaság sokkal több a névlegességnél, a zászlóanyaság a NŐI ERŐ, TÁMOGATÁS, a biztos háttér, BIZTONSÁG. És ez a szó mindennél jobban felértékelődött napjainkban. Hiszem, hogy minden nappal én is egy picivel többet tehetek az értékek őrzéséért és átadásáért a Batthyányak ősi jelmondata értelmében: "Fidelitate et fortitudine - Hűséggel és bátorsággal."
 
 

Támogató partnereink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek